+385 20 32 32 13
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Novosti i događanja

Dubrovački obrtnici stvorili su svoj dom

"Stara narodna poslovica kaže - zrno po zrno pogača, kamen po kamen palača. "

Kuna do kune ostvaren je san, a to je ovaj naš novi prostor, naš obrtnički dom. San o vlastitom prostoru odnosno domu obrtnika koji se provlači kroz desetljeće počeo je u zimu 2007. godine kad je Upravni odbor Udruženja obrtnika Dubrovnik jednoglasno usvojio inicijativu da svi obrtnici počnu odvajati pet kuna mjesečno za štednju iznosa s kojim će se jednog dana moći kupiti vlastiti prostor odnosno obrtnički dom. Bio je to dug i mukotrpan put," poručio je pred mnogobrojnim visokim uzvanicima i kolegama predsjednik Udruženja obrtnika Dubrovnik Zlatko Begušić prilikom svečanog otvorenja novog doma obrtnika u Atlant centru na adresi Ulica dr. Ante Starčevića 24.

Od doba slavne Dubrovačke Republike obrtnici su bili stup i temelj društva. Danas Udruženje obrtnika Dubrovnik broji preko dvije tisuće članova te obuhvaća teritorij od Prevlake do Orebića.

U novom prostoru izloženi su proizvodi dubrovačkih tradicijskih obrta. Također će se omogućiti svim zainteresiranim obrtnicima da predstave svoje proizvode i usluge.

U sjećanje na ovaj važan događaj predsjednik Hrvatske obrtničke komore gosp. Dragutin Ranogajec je Udruženju obrtnika Dubrovnik darovao grafiku Obrtničkog doma u Zagrebu, a za uzvanike je priređen tratamenat kojeg su priredili dubrovački obrtnici, članovi Udruženja.

Udruženje obrtnika promiče, usklađuje, zastupa i predstavlja zajedničke interese članova Udruženja pred tijelima lokalne samouprave, drugim tijelima i organizacijama.

Kontakt info

Marina Getaldića 4, 20000 Dubrovnik
+385 20 32 32 13
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.