+385 20 32 32 13
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Novosti i događanja

Predstavljeno im najbolje od svih dijelova županije kroz iskustva, izazove i uspjehe obrtnika

 

Udruženje obrtnika Dubrovnik posjetila je delegacija Obrtničke komore Istarske županije.

udrzenje obrtnika

"Posjet delegacije Obrtničke komore Istarske županije, na čelu s predsjednikom Robertom Momićem, bio je prilika da predstavnicima djelatnosti koje su zajedničke ovim dvjema županijama, a to su ribarstvo, školjkarstvo, ugostiteljstvo, poljoprivreda, građevina, pokažemo najbolje od svih dijelova naše županije kroz iskustva, izazove i uspjehe naših obrtnika. Susret u Stonu na temu školjkarstva i ribarstva uz predstavnike Udruge Stonski školjkari, Flaga južni Jadran, bio je prilika da s Ivom Klaićem, županijskim pročelnikom Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more, čujemo sve o bitnoj i kvalitetnoj suradnji u smislu koncesija i osiguranja logistike za obavljanje ovih važnih djelatnosti, posebno školjkarstva", izvijestili su iz Udruženja obrtnika Dubrovnik te dodali da je Županija u tom smislu partner i servis ovom važnom segmentu proizvodnje,ali i identitetu gastro ponude cijele naše županije.

"Cehovi kao i Udruga primjeri su povezivanja i udruživanja putem kojih svoje zajedničke interese korisnici artikuliraju, kanaliziraju i iznalaze rjesenja kako bi i mlade generacije u ribarstvu i školjkarstvu vidjele svoju budućnost. Posjeta Muzeju vina u Putnikovićima, vinarima, ovaj put vinariji Matuško, te degustacije, neizostavni su u kontekstu prezentacije vinogradarstva županije i ponajboljih vina naših autohtonih sorti uz koje ide sljubljivanje sa, kako su to naši gosti potvrdili nakon kušanja, najboljom kamenicom na svijetu, onom malostonskom", opisali su susret iz Udruge.

Drugi radni dan započeo je sastankom u prostorima Udruženja obrtnika Dubrovnik, gdje je domaćin bio predsjednik Udruge Zlatko Begušić. Razmjena iskustava u istim djelatnostima sa sličnom problematikom dovela je do zaključka o potrebi još intenzivnijeg povezivanja na toj razini te ćemo u Udruzi ubuduće na tome raditi i nastaviti surađivati na dobrobit poboljšanja položaja i poslovanja obrtnika.

"Područje Konavala s pričom Agroturizma Konavle, vinarima i brojnim Opg ovima ispričao je domaćin istih, Ivo Mujo dok je posjetu neretvanskom dijelu županije domaćin bilo Udruženje obrtnika Metković, uz domaćina Igora Talajića. Uz vožnju tradicionalnom lađom, posjet Arheološkom muzeju Narona, iskustvo je upotpunjeno gastro prezentacijom ovoga kraja. Dvije su županije, svaka na svoj način, već do sada pokazale izvrsnost u mnogim obrtničkom djelatnostima i imaju zajedničke nazivnike i teme po kojima uvijek mogu biti sugovornici, a ovakvi su susreti uvijek prilika i da se još nešto novo čuje i nauči, na obostrano zadovoljstvo", zaključili su iz Udruge obrtnika Dubrovnik.

Udruženje obrtnika promiče, usklađuje, zastupa i predstavlja zajedničke interese članova Udruženja pred tijelima lokalne samouprave, drugim tijelima i organizacijama.

Kontakt info

Marina Getaldića 4, 20000 Dubrovnik
+385 20 32 32 13
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.